Joris van Moort Fotografie

London Day 1 Sunday 19 July 2015

© Joris van Moort

© Joris van Moort

Deze zomer ben ik voor drie weken in Londen (Groot-Brittannië) voor een zomercursus. De komende tijd zal ik zo nu en dan mijn verhalen delen in tekst en beeld. Vandaag dag 1.

 

Vanmiddag om stipt 14.58 uur begon mijn reis op het station in Goes, waar mijn reis per trein vertrok richting Roosendaal. Zonder vertraging (chapeaux voor de NS) in het Brabantse land aangekomen, kon ik na tien minuten mijn reis vervolgen richting Brussel-Zuid. Tussen het gebrabbel van de Franse taal in en rond mijn zetel, kijkende naar buiten, terwijl de trein door het Belgische landschap richting de hoofdstad reed. De Franse taal werd steeds heviger, zodra de trein Antwerpen, ookwel d’Anvers genoemd binnenreed. Uiteindelijk in Brussel beland en kon direct door richting de Eurostar terminal (aan de andere kant van het station) met een broodje van de Panos.

© Joris van Moort

© Joris van Moort

Na een vlugge incheck kon mijn reis worden vervolgd richting Londen. Met 300 kilometer per uur raast de Eurostar door het Franse landschap, om uiteindelijk bij Calais de tunnel in te duiken, om er bij Dover weer uit te komen. Net iets na 19.00 uur Engelse tijd bereikt de Eurostar het Londense St. Pancras. (10 minuten vroeger dan gepland). Vervolgens de ‘London Underground’ ingedoken om het laatste stukje van mijn heenreis te voltooien. Van St. Pancras naar Southwark is een klein halfuurtje (als je met een zware koffer à 25 kg de lift/trap op moet).

Mijn kamer voor de komende 3 weken

Mijn kamer voor de komende 3 weken

Het laatste stukje te voet afgelegd en na het inchecken uiteindelijk bij mijn kamer op de zesde verdieping. Een kamer met alle benodigde voorzieningen, om de tijd in Londen te vergemakkelijken. Met WiFi, douche, wc, bed, bureau, kast. Ook het uitzicht is verder prima. In de ‘achtertuin’ staat The Shard.

Het uitzicht voor de komende 3 weken

Het uitzicht voor de komende 3 weken (Foto gemaakt met mijn mobiele telefoon)

Na een kort bezoek aan een supermarkt hier om de hoek, is het tijd om mijn ogen te sluiten. Morgenochtend om half 9 is mijn eerste dag hier op school.

Elke blog wil ik afsluiten met een ‘Track of the day’. Vandaag het toepasselijke Guus Meeuwis – Per Spoor (Kedeng Kedeng)

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 Joris van Moort Fotografie

Thema door Anders Norén