Joris van Moort Fotografie

Gijs Teuwsen presenteert eerste solo ep

“Muziek is hoe gevoelens klinken”

Gijs Teuwsen © Joris van Moort

Gijs Teuwsen
© Joris van Moort

De leadzanger van PEER neemt een solo-ep op! Op 22 oktober presenteert zanger/gitarist Gijs Teuwsen zijn solo ep ‘Upstream’ in De Spot. Op zijn debuut ep laat Teuwsen een andere kant van zichzelf zien. 

Bij de Lange Delft in Middelburg speelt de 17-jarige Gijs Teuwsen zo vaak mogelijk voor het winkelende publiek. Het zijn veelal onbekende gezichten die een duit in de open gitaarkoffer gooien. “Het verdient beter dan een avond afwassen in een restaurant”, lacht hij.

Na het behalen van zijn havo-diploma was Teuwsen onzeker over zijn vervolgopleiding. Daarom besloot hij een tussenjaar te nemen en zich volledig op de muziek te storten. De band PEER, bestaande uit vier jonge gasten met Teuwsen als zanger, Bas Boudens op bas, Jesper de Jonge op gitaar en Renzo Rijn op drums kreeg de kans om op Concert At Sea te spelen voor tienduizend man. En dat binnen negen maanden sinds de formatie van de band. PEER won eerder de Schoolband wedstrijd en speelden op Koningsdag in Middelburg en wonnen bandcompetities Steenworp en Podium-Z. De solocarrière van Teuwsen kwam hiermee niet in het geding. De band PEER gaat op dit moment als een speer en zit middenin het POPAANZEE traject. Zijn bandleden hielpen Teuwsen bij het maken van zijn solo ep. Bassist Boudens is eigenaar van opnamestudio Artig Sound Studio en nam de taak van producer op zich. De overige bandleden hielpen bij het inspelen van loopjes en backing vocals.

Met zes nummers is ‘Upstream’ een volwaardige debuut ep. Wie van de sound van Passenger, Mumford & Sons en Ed Sheeran houdt, zal de muziek van Teuwsen wel waarderen. Heel ingewikkelde muziek is het niet. Na anderhalf jaar gitaarlessen is Teuwsen met zijn muzikale gehoor gaan oefenen, oefenen en oefenen. “Door goed te luisteren naar de muziek van Sheeran of Passenger kun je het tokkelen gemakkelijk zelf aanleren.” De lyrics zijn soms diepgaand. “Zo gaat ‘Backwards’ over een vriendin die erg depressief was. Ze dacht anders dan de rest.” De tekst is direct, eerlijk, hard en gebaseerd op de realiteit. Meer dan een elektrische gitaar en zang heeft ‘Backwards’ niet nodig. “Muziek is gewoon hoe gevoelens klinken”, aldus Teuwsen. Naast droevige nummers staan er ook positieve nummers en een zoetsappige lovesong op.

Een vervolg op ‘Upstream’ is al in de maak. Wie interesse heeft, komt op 22 oktober naar de gratis toegankelijke ep release in De Spot in Middelburg. De ep van Teuwsen is dan ook vanaf dat moment verkrijgbaar voor vijf euro. De eveneens uit Middelburg afkomstige singer-songwriter Peetman (Peter Wisse) presenteert die avond ook zijn ep met americana waarin country en blues de boventoon voeren is zijn geluid.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 Joris van Moort Fotografie

Thema door Anders Norén