Joris van Moort Fotografie

Kratos Himself brengt nieuwe ep

“Inspiratie haal ik uit een wandeling door de natuur”

Jethro Kratos Hopmans aka Kratos Himself

Jethro Kratos Hopmans aka Kratos Himself

Terwijl het buiten guur en koud weer is, klinken binnen al klanken die niet zouden misstaan in een loungeclub. Met twee eerder uitgebrachte ep’s op zak, een gloednieuwe ep die vandaag is uitgebracht en een nieuw album in de maak is producer-songwriter Jethro Hopmans a.k.a. Kratos Himself beter in vorm dan ooit.  

Zeven november 2015. Op de affiche van Hoogtij in De Spot prijkt de naam Kratos Himself. Bij menig bezoeker blijft het stil, als er wordt gevraagd wie hij is. Vreemd is het niet. Jethro Kratos Hopmans, a.k.a Kratos Himself, presenteert zichzelf die avond voor het eerst aan het Zeeuwse publiek. De 24-jarige producer-songwriter werkt continue aan nieuwe muziek. Vandaag krijgt de ep ‘Loon Garden’ haar première bij het online-label Youngbloods.

Kratos Himself maakt, zoals hij het zelf omschrijft, dromerige muziek met invloeden van jazz en hiphop. Zo komt zijn inspiratie van Shigeto, een upcoming jazzdrummer uit Detroit en Amon Tobin, een Braziliaanse dj en producer. Hij is en blijft vernieuwend. Hopmans: “Deze twee heren blijven mij inspireren en komen bij elke plaat op de één of andere wijze weer terug.” Met Youngbloods duikt Kratos Himself in de niche. “Overal ter wereld bevinden zich kleine groepen mensen die deze muziek kunnen waarderen.” Tijdens het ADE in Amsterdam mocht hij draaien in Studio K, waar hij een jaarlijks terugkerende gast is. Tijdens zijn gig in Middelburg was zangeres Emma Roberts te gast. Op het album, dat in juni 2016 uitkomt, zal Roberts met haar laid back sound een grotere rol krijgen, naast de reguliere instrumentale muziek.

Om tot rust te komen, naast zijn baan, duikt Hopmans met enige regelmaat de natuur in. Met een voicerecorder in de hand loopt hij uren door de natuur om naast bijzondere geluiden op te nemen, inspiratie op te doen, die hij weer gebruikt voor zijn tracks. “De albumtitel Loon Garden komt van een soort vogel, wat te vergelijken is met een meerkoet en hoe ik in het leven stond bij het maken van de ep. Veilig in het water, en met hoge uitzondering komt hij aan land.” Sinds de ep Loon Garden online staat, is de vibe waarin Kratos zich bevindt totaal anders dan waarin hij nu werkt aan het album. Het platenlabel Urban Wave Records brengt een re-issue uit van de ep’s ‘A Town Called Imaginarium’ uit 2013 en ‘Dandelion Seeds’ uit 2014 op dubbel vinyl. Oorspronkelijk werden deze ep’s uitgebracht door het eerder genoemde platenlabel Jus Like Music.

Benieuwd naar het werk van Kratos Himself?  Beluister zijn voorgaande ep’s en het nieuwe materiaal op SoundCloud, YouTube en op vinyl.  Wil je hem live bewonderen? Kratos Himself draait zijn platen op 26 februari 2016 in De Spot tijdens Beat Trippin’.

 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 Joris van Moort Fotografie

Thema door Anders Norén