Joris van Moort Fotografie

Carrière 3FM Serious Talent Secret Rendezvous in stroomversnelling

secret rendezvous“Het ging sneller dan we dachten”

Twaalf Popronde gigs, één album en twee ep’s. Secret Rendezvous is terug en werkt aan een nieuw album. De uit Oost-Souburg afkomstige Remi Lauw vormt samen met Sietske Morsch het duo Secret Rendezvous. Een interview met Remi Lauw. 

Een koud en kil muzieklokaal in de Zeeuwse Muziekschool aan de Kuiperspoort in Middelburg. Twee gitaren hangend aan de muur, twee stoelen en een bureau in het midden van het lokaal. Het gaat vooral om de muziek en niet om de omgeving, dacht de muziekschool. Remi Lauw is daar vaak te vinden: hij is gitaardocent.

Secret Rendezvous is met zijn electropop/dreampop en een tintje soul een aangenaam geluid bij het rondreizende circus de Popronde, dat afgelopen weekend werd afgesloten in de Q-factory  in Amsterdam.  Het begon allemaal een hele tijd terug met een vorig project, Talking Loud, wat volgens Lauw ook wel ‘pré-Secret Rendezvous’ wordt genoemd. Hij en  Morsch werken sinds 2011 aan het huidige Secret Rendezvous. In datzelfde jaar nog verscheen het album ‘Paint The Town Red’ wereldwijd, zelfs tot aan Japan toe, waar het album gretige aftrek had. Invloeden en inspiratie haalt de band uit muziek van onder anderen dj-duo Disclosure, The War On Drugs en R&B-zangeres Janet Jackson.

Tussen 2011 en nu ging het snel met de band. Na het uitbrengen van de nieuwste single ‘Homie. Lover. Friend.’ werd het duo geselecteerd voor de Popronde. In een mum van tijd is er een ep van enkele singles in elkaar gezet en was die te luisteren op de 3voor12 Luisterpaal. ‘Homie. Lover. Friend.’ gaat over een vriendschap die meer werd dan alleen vriendschap. Sietske Morsch schrijft de teksten, terwijl Lauw zich meer op het muzikale gedeelte richt. Bij opnames en optredens worden extra muzikanten ingezet.
Lauw: “We hebben tijdens de Popronde heel veel geleerd, heel veel nieuwe mensen ontmoet en het was een mooie stap om nieuwe songs uit te proberen. Een win-win situatie dus!” Met twaalf optredens achter de rug sprong het concert in Nijmegen eruit. Lauw: “In Nijmegen speelden we in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Een zeer oude kerk in het centrum van de stad. Het was erg donker, spookachtig en ons optreden werd vergezeld van heel veel galm.” Ook het Utrechtse poppodium Ekko viel in de smaak bij de band én ook bij het publiek.

Na de Popronde was er een moment van rust en staan er (on-)bevestigde plannen op de agenda. Lauw: “We werken hard aan nieuwe nummers en een nieuw album, dat volgend jaar zomer uit moet komen.”

Benieuwd naar het werk van Secret Rendezvous? Beluister de live-opnames vanuit de 3FM studio bij 3voor12 Radio op YouTube of op SoundCloud.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 Joris van Moort Fotografie

Thema door Anders Norén