Joris van Moort Fotografie

The Unknown Children presenteert debuut-ep ‘Barcode’

Punkers zoeken het hogerop

The Unknown Children

The Unknown Children


Nog geen jaar bestaansrecht, een tiental gigs in en buiten de provincie achter de rug en de presentatie van hun debuut-ep is al aangekondigd. The Unknown Children gaat op 9 april terug naar café De Vrijbuiter, waar het eerste optreden buiten het oefenhok plaatsvond. Op naar ’t Beest voor een oefensessie met de heren… 

Goes lijkt verlaten op een regenachtige maandagavond in maart. Niets is minder waar in podium ’t Beest. Punkrockband The Unknown Children gebruikt de zaal als oefenruimte en verhuist gedurende de verbouwing van het podium mee naar Het Cultuurhuis. We gaan even terug in de tijd.

De vier heren Bram Pelgrim, Fedde Hopmans en de broers Rens en Jelmer Goetheer, allemaal afkomstig uit Goes, leerden elkaar kennen via hun vriendengroep.
Fedde Hopmans: “Door onze vriendengroep kwamen we met elkaar in contact en tijdens een jamsessie kwam The Unknown Children tot stand. Nog voordat de band er was, waren Bram en ik  veel aan het schrijven. Dus we hadden al veel materiaal geschreven. Een gig in onze stamkroeg De Vrijbuiter sloot dat project af.”

The Unknown Children

The Unknown Children

Nu, bijna een jaar later is hun eerste ep klaar, opgenomen in hun eigen studio met hulp van Max Habraken. ‘Barcode’ is een rechttoe-rechtaan punkrockplaatje, zonder poespas, maar met stevige nummers en teksten die ergens op slaan. Hopmans: “Barcode is de titeltrack van onze ep. Het is een combinatie van het delen van frustraties, gevoelens, lol hebben en een kritische blik naar de maatschappij waarin wij leven.” Die kritische blik behouden ze ook binnen de band. Hopmans: “We proberen zo kritisch mogelijk te zijn en we leren elkaar op een andere manier kennen. Het voegt echt een extra laag toe, door te spelen met goede vrienden.”

Waar de meeste bands een vaste leadzanger aanstellen, is dat bij deze heren net even anders. Zowel Hopmans als Pelgrim neemt de taak van leadzanger op zich. De repetitie in ’t Beest vordert gestaag. Oudere nummers worden nog eens onder de loep genomen, om ze tijdens de ep-presentatie nog beter te kunnen brengen. Het geluid van deze ep zelf ligt meer in het straatje van de late jaren 80 tot begin jaren 90. John Coffey, die het Beestseizoen mag afsluiten (voor de grote verbouwing), zien de heren als inspiratiebron, naast de andere bands (NOFX, RANCID, AC/DC en Descendents) waar The Unknown Children zijn muzikale invloeden uit haalt. Pelgrim: “John Coffey geeft ons motivatie om door te gaan, al hoor je het niet in onze nummers terug.”

Op 9 april speelt The Unknown Children in café De Vrijbuiter, Goes. De Rotterdamse band Hessa vergezelt de heren die avond.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 Joris van Moort Fotografie

Thema door Anders Norén