Joris van Moort Fotografie

Clear Clamour presenteert hun ep in thuisstad Goes

“We zitten nog steeds op de goede weg!”

Clear Clamour © Joris van Moort

Clear Clamour
© Joris van Moort

Goese band Clear Clamour presenteert op 30 mei hun ep ‘Observe The Outcome’ in podium ‘t Beest. De laatste tijd gaat het de jonge band voor de wind. De redactie van 3voor12/Zeeland ging met de heren Pim de Jonge (toetsenist), Maurits van der Harst (gitarist) en zanger Stefan van der Harst in gesprek en kreeg meer te horen over hun vijfde bandlid en hun ambities als Zeeuwse Belofte.

Clear Clamour timmert hard aan de weg. In 2014 won de band die rockmuziek, gecombineerd met funk en blues, speelt verschillende regionale muziekcompetities als Steenworp, Podium Z en Regioruis. In datzelfde jaar stonden de toen nog vier muzikanten op de Zeeuws-Vlaamse festivals Vestrock en Weitjerock. Met name het optreden op Vestrock was volgens hen het tofste optreden tot nu toe.

Toevoeging
Hoewel het allemaal voorspoedig lijkt te gaan, vinden er binnen de band ook wat veranderingen plaats. Sinds oktober 2014 is Jens Kole (gitarist) bij de band gekomen. Kole is geen onbekende. Hij zat samen met Pim de Jonge in het in 2010 gestopte band Seriouz. Nu speelt hij als tweede gitarist mee op de ep ‘Observe The Outcome’. Pim de Jonge: “Jens Kole is een geweldige toevoeging aan de band. Hij is een hele goede muzikant en brengt positiviteit mee.’ Voor de band zijn dit eigenschappen, die goed passen bij de professionalisering van de Goese muzikanten.

Op 1 mei, middernacht, zag de ep ‘Observe The Outcome’, opgenomen in de Re-amp studio in Kapellebrug, het levenslicht. Op de ep staan vier eigen geschreven nummers. Stefan van der Harst: “De titel van de ep verwijst naar een regel uit onze laatste nummer op de plaat, ‘Ambition’. Ambitie is ook wat we als band hebben om samen muziek te maken.” Clear Clamour ziet deze ep als een presentatie van zichzelf. Een lijn, thema of rode draad valt, als het gaat om een verhaallijn, niet echt te ontdekken, al staat het woord ‘vertrouwen’ wel centraal op deze plaat.  “Onze ep bestaat uit vier losse zelfgeschreven nummers, die stuk voor stuk van dezelfde kwaliteit zijn, zonder mindere en betere nummers.” Naast ‘Ambition’ staan ook nog de nummers ‘Criticism’, ‘Why’ en ‘Reality’.

Releaseparty
Zo heeft het nummer ‘Why’ in de loop der tijd een upgrade gehad. Het is nu een nummer met een vleugje seventies rock, dat de band met name in hun begintijd als kenmerk kreeg toebedeeld. Binnenkort brengen de vijf jongens uit Goes hun eerste officiële single uit. Inmiddels is Clear Clamour uitgeroepen tot Zeeuwse Belofte 2015, maar de ambities reiken verder. Hun wens is ook om geselecteerd te worden voor de Popronde in 2016. Daar wordt dan ook stap voor stap naar toe gewerkt.

‘Observe The Outcome’ krijgt op zaterdagavond 30 mei zijn officiële avondvullende releaseparty in podium ’t Beest. Voor het voorprogramma gingen de bandleden op zoek naar een band die in lijn lag met hun stijl en genre. De keuze is gevallen voor Dynamic Myth, net als de hoofdact afkomstig uit Goes. Het viertal met frontman Julian Slosse is net is begonnen en inmiddels finalist voor Spectra 2015. Ook Dynamic Myth schrijft hun nummers zelf.

Amsterdam
Als Zeeuwse Belofte krijgt Clear Clamour support van PopSport, mogen de muzikanten deelnemen aan PopAanZee, en vertegenwoordigen ze Zeeland tijdens de Sena PopNL Awards in Amsterdam. Hierop reageert Pim de Jonge: ‘Hoe je het wendt of keert, als je succesvol wilt worden, dan is bij elkaar blijven het belangrijkste. De tijd zal het leren. Maar dat we de Zeeuwse Belofte hebben gewonnen, betekent in ieder geval dat we nog steeds op de goede weg zitten!’

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 Joris van Moort Fotografie

Thema door Anders Norén