Joris van Moort Fotografie

Day 10 Tuesday 9 August 2016

Changing of the Guards

Changing of the Guards

Deze zomer ben ik wederom voor twee weken in Londen (Groot-Brittannië) voor een zomercursus. De komende tijd zal ik zo nu en dan mijn verhalen delen in tekst en beeld. Vandaag dag 10.

This summer I am in London for a summerschool. (Mostly) every day I bring my story in text and visuals. Today, this is my tenth day in London.

(In English, I try, see below)

Dinsdag!
Hallo nieuwe schoolweek! Ja ja. Het weekend is weer voorbij. En voor je het weet, is de week weer voorbij en reis ik terug naar Nederland. Gisteren was het nog redelijk laat geworden, maar alles viel enigszins mee. Het weer zit hem ook niet echt mee. De lange broek gaat weer aan en de korte broek blijft nog even in de kast, al laat de zon zich wel zo nu en dan zien. Ik was een vestje vergeten mee te nemen, maar was dus voor vandaag wel aan te raden 😉 (tip). Aldus het weerpraatje.

Een nieuwe schoolweek, dus ook nieuwe klasgenoten. Van de 20 studenten die een klas telt, zijn er vandaag een stuk of 10 bijgekomen. De helft is vorige week vertrokken richting huis. De lesdag bestaat uit grammatica en luister- en leesvaardigheid.

Als de schooldag er halverwege de middag opzit, plan ik mijn route richting Downing Street 10. Wat? Waar? Downing Street 10, is het gebouw / adres waar de premier van Engeland zijn kantoor heeft gevestigd. Erg bijzonder om te zien is het niet, gezien het aantal hekken en bewakers wat voor de poort staan te wachten. Een paar meter verderop staan twee mannen, gehuld in kostuum, zittend op een paard. Ik kom net op het juiste moment binnen. Op klokslag vier uur ’s middags gaat het welbekende ‘Changing of the Guards’ net beginnen. Met veel bombarie en wat geloop heen en weer door de mannen in kostuum (een stuk of tien), wisselen de guards te paard van plaats. Na een kleine tien minuten is het schouwspel klaar en gaan ze weer over tot de orde van de dag.

Musicals!
Londens’ West End kent een rijke historie als het gaat om musicals. Zo heeft elke musical zijn eigen theater en enkele musicals vullen elke dag, jaren achter elkaar, de zaal vol met publiek. Zo is The Lion King al sinds 19 oktober 1999 te zien op West End. Das bijna 17 jaar! Ook leuk te bezichtigen: Mamma Mia, (Abba), Matilda en Les Miserables.
Voor de echte Harry Potter fans, is er sinds vorige maand dé musical in première gegaan. ‘Harry Potter and the Cursed Child’ part 1 & 2, heet ie en is helaas helemaal uitverkocht (250.000 kaarten verkocht) tot aan december. Wie écht graag wilt, moet de website in de gaten houden. De ingang zag er (als ik geen HP-fan) al indrukwekkend uit.

Vorig jaar was ik met enige regelmaat te vinden in de buurt Borough, gelegen in de buurt van de London Bridge en Southwark. Borough staat bekend om zijn Borough Market, een overdekt gebied met allerlei kraampjes van allerlei voedsel en drank ambachten. Van kaas tot groente en fruit. Ook is daar Wokit gevestigd. Een klein tentje waarbij je zelf je wokgerecht kunt samenstellen voor max. tien pond. Gezond dus 😉
Na deze maaltijd ben ik weer afgereisd naar mijn ‘verblijf’ en keek ik nog even op ons dakterras, op de zevende verdieping.

 

Elke blog wil ik weer afsluiten met een ‘Track of the day’. Vandaag is dat het nummer ABBA – Thank You For The Music

In English: 
Under construction …

The Track of the day’ is today: Schoenberg – A Survivor from Warsaw 8′. (see below).

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 Joris van Moort Fotografie

Thema door Anders Norén