Joris van Moort Fotografie

Day 13 Friday 12 August 2016

St. James Park met de French guys

St. James Park met de French guys

Deze zomer ben ik wederom voor twee weken in Londen (Groot-Brittannië) voor een zomercursus. De komende tijd zal ik zo nu en dan mijn verhalen delen in tekst en beeld. Vandaag dag 13.

This summer I am in London for a summerschool. (Mostly) every day I bring my story in text and visuals. Today, this is my thirteenth day in London.

(In English, I try, see below)

Vrijdag!
Hé! De week is bijna weer voorbij. Het weer is hier in Londen is weer op hetzelfde level als vorige week. Een vestje meenemen is nog wel een must voor de ochtenden, maar die lange broek kan weer worden ingeruild voor een korte broek. En de zon schijnt volop! Gelukkig heeft het nog niet geregend en blijft het ook wel zo, volgens mij, de komende dagen. Aldus het weerpraatje.

Het einde van mijn EF-cursus is dan zover. Vandaag is dan ook mijn laatste schooldag bij EF. In de afgelopen twee weken heb ik een hoop dingetjes bijgeleerd, al gaat het soms om kleine stukjes, bijvoorbeeld grammatica, danwel zinsbouw en tijdssoorten. Én het spreken in de praktijk ofcourse. We sloten de schooldag af net na de lunchpauze. Van de twintig klasgenoten, verlaten dit weekend vijftien de klas en keren huiswaarts. Wil je meer info over EF? Vraag het gerust aan mij, dan verwijs ik je wel door naar de juiste mensen. En zo verlaten we met certificaat het schoolplein.

Rooftop uitzicht op St Pancras International

Rooftop uitzicht op St Pancras International

Tijd om nog eens even van de zon én omgeving te genieten. We nemen de bus richting Westminster Abbey en lopen naar het St. James Park, wat in de buurt ligt van het Imperial War Museum. We relaxen wat en genieten van het uitzicht. Ook zijn er een aantal eekhoorntjes die de aandacht van menig bezoeker vragen. Er zwemmen ook nog drie pelikanen rond, al laten we die maar met rust, haha. De Franse guys gaan hierna hun eigen weg richting hun ‘verblijf’ en even later meet ik met de andere Nederlandse guy bij Kings Cross. Met een klein biertje ‘on the side’ op het rooftop-terras van de residence, bespreken we de week en maken we klaar voor wat nog komen gaat.

Op naar de stad. De standaard wandeling van tien minuten lijkt normaal te gaan worden, het YouTube-Space gebouw beleeft vandaag haar première en persopening en de Eurostar-treinen rijden nog redelijk volgens planning, ondanks dat ze staken. We gaan een hapje eten bij Bella Italia, de Italiaanse restaurantketen hier in Londen. 🙂 Pasta Carbonara it is. Na nog een kleine wandeling door West End, gaan we naar een EF-party bij Piccadilly Circus. Het zogenoemde Piccadilly Institute is dé venue van vanavond. Echter is ie met vijf verschillende ruimtes, drie bars en wat vaag publiek, niet aan ons besteed. Een mooi uitzicht op Piccadilly Circus heb je daar dan wel. Uiteindelijk hebben we dé venue na een halfuurtje maar weer verlaten en is ieder vanaf daar zijn weg naar huis gevolgd.

Elke blog wil ik weer afsluiten met een ‘Track of the day’. Vandaag is dat het nummer van de Britse band Bear’s Den – Auld Wives.
Waarom? Gezien tijdens BBK Festival in Bilbao, Spanje, tijdens Pinkpop en een instore in Bergen op Zoom. Groeien nog elk concert en het nieuwe album is zeker de moeite waard om te luisteren!

In English: 
Under construction …

The Track of the day’ is today: Bear’s Den – Auld Wives (see below).

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 Joris van Moort Fotografie

Thema door Anders Norén