Joris van Moort Fotografie

Day 14 Saturday 13 August 2016

Museum of London

Museum of London

Deze zomer ben ik wederom voor twee weken in Londen (Groot-Brittannië) voor een zomercursus. De komende tijd zal ik zo nu en dan mijn verhalen delen in tekst en beeld. Vandaag dag 14.

This summer I am in London for a summerschool. (Mostly) every day I bring my story in text and visuals. Today, this is my fourteenth day in London.

(In English, I try, see below)

Zaterdag!
Hé! Het is weer weekend! Het weer is hier in Londen is weer op hetzelfde level als vorige week. Een vestje meenemen is nog wel een must voor de ochtenden, maar die lange broek kan weer worden ingeruild voor een korte broek. Naja, soms dan. Het zou kunnen, al moet je in de loop van de dag dan weer terug om je om te kleden. En de zon schijnt volop! Gelukkig heeft het nog niet geregend en blijft het ook wel zo, volgens mij, de komende dagen. Aldus het weerpraatje.

Vandaag, zaterdag, nog een dagje vrij. Tijd om nog even de stad in te gaan. Op het programma: Museum of London. Dit museum, gelegen in de buurt van de St. Pauls Cathedral, laat je de ontwikkeling van de stad zien. Van de eerste gebouwen, tot een volledige stad. Echter werd Londen getroffen door een grote brand, waarbij ook de eerder genoemde kathedraal werd verwoest door de vuurzee. Het museum gaf ook aandacht aan de Olympische Spelen van 2012. Met reclame-uitingen, iconische beelden tot een mechanisme wat het Olympische Vuur was. Dit mechanisme was te zien tijdens de openingsceremonie. Museum of London is gratis te bezoeken, maar ze verwachten wel een gift, om het allemaal draaiende te houden. (Dit verwacht ieder museum wat gratis te bezoeken is in Londen.). Het Museum of London is zeker een bezoekje waard. Laat de National Gallery een keertje links liggen en reis per metro of bus af naar dit museum. Qua tijd ben je ongeveer één à twee uurtjes zoet om alles rustig te kunnen bekijken. Wil je de highlights? Ik ben er in redelijk tempo doorheen gewandeld, dan red je het met iets meer dan een uur ook wel.

Olympische Spelen openingsvuur

Olympische Spelen openingsvuur

Later ben nog even de stad in gegaan bij Bond Street en Oxford Street. Eén van de bekendste winkelstraten van Londen voor wat laatste shoppings-activiteiten. 😉
Vanavond bekijken we nog even het nachtleven hier in Londen en reizen we af naar Camden. Als de toeristen eenmaal verdwenen zijn, ontpoppen de winkelstraten met creatieve voorgevels zich tot de belangrijkste straat voor het nachtleven in deze buurt. We belanden bij een pub, waar het aardig volstaat met halfbezopen Londoners (zo worden de inwoners uit Londen genoemd). Een mooi avondje uit is het wel en rond half vier ben ik weer terug ‘thuis’. Op naar morgen!

Elke blog wil ik weer afsluiten met een ‘Track of the day’. Vandaag is dat het nummer van de Belgische band Helsinki – Fire Fire Fire

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 Joris van Moort Fotografie

Thema door Anders Norén