Joris van Moort Fotografie

Day 15 Sunday 14 August 2016

Kings Cross St. Pancras International

Kings Cross St. Pancras International

Deze zomer ben ik wederom voor twee weken in Londen (Groot-Brittannië) voor een zomercursus. De komende tijd zal ik zo nu en dan mijn verhalen delen in tekst en beeld. Vandaag dag 15 en tevens ook mijn laatste dag in Londen.

This summer I am in London for a summerschool. (Mostly) every day I bring my story in text and visuals. Today, this is my fifteenth day and last in London.

Zondag!
Hé! Het is weekend! Het weer is hier in Londen is nog steeds op hetzelfde level als vorige week. Een vestje meenemen is nog wel een must voor de ochtenden, maar die lange broek kan weer worden ingeruild voor een korte broek. Naja, soms dan. Het zou kunnen, al moet je in de loop van de dag dan weer terug om je om te kleden. En de zon schijnt volop! En regen valt er vandaag ook nog niet, aldus de voorspellingen. Aldus het weerpraatje.

De nacht was kort, als het om uurtjes slapen gaat, als de wekker om acht uur stipt afgaat. Om tien uur moet mijn kamer weer spik en span zijn, om plaats te maken voor een volgende gemotiveerde student. En jawel, rond de klok van tien uur stond mijn koffer op de gang, het bed was afgehaald en de onbruikbare spullen hebben hun weg vervolgd naar de vuilnisbak. Her en der nog een laatste app’je voor vertrek naar mijn ‘nieuwe’ vrienden en de deur van mijn kamer gaat achter mij dicht en valt in het slot. Beneden haal ik nog wat spulletjes bij de supermarkt om de hoek en regel ik de laatste handelingen bij de receptie van de residentie. Iets na twaalf uur start de wandeling naar Kings Cross St. Pancras International. Om drie uur ’s middags (Engelse tijd) vertrekt de Eurostar, zonder vertraging en stakingen (die waren aangekondigd), richting Brussel. Uiteindelijk om 21.00 uur Nederlandse tijd aangekomen in Goes.

Elke blog wil ik weer afsluiten met een ‘Track of the day’. Vandaag is dat het nummer van de Britse band The Beatles – Hello, Goodbye!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 Joris van Moort Fotografie

Thema door Anders Norén