Joris van Moort Fotografie

Day 6 Friday 5 August 2016

Royal Albert Hall

Royal Albert Hall

Deze zomer ben ik voor wederom voor twee weken in Londen (Groot-Brittannië) voor een zomercursus. De komende tijd zal ik zo nu en dan mijn verhalen delen in tekst en beeld. Vandaag dag 6.

This summer I am in London for a summerschool. (Mostly) every day I bring my story in text and visuals. Today, this is my sixth day in London.

(In English, I try, see below)

Vrijdag!
Hallo korte broek! Bye bye lange broek! Al liep ik de afgelopen dagen al in een soort van korte broek. Vandaag schijnt de zon nog steeds! (en bleef de hele dag schijnen, totdat de avond viel en achter de wolken verdween). Het lijkt wel zomer. . . Aldus het weerpraatje.
Na een korte wandeling en een reisje met het OV, ben ik aanbeland bij mijn school, in de buurt van Waterloo Station (het zuiden van Londen). Vandaag weer een nieuwe dag school, waarbij we les kregen van en waarbij onze spreekvaardigheid en leesvaardigheid op de proef werden gesteld. Het was een lange dag.. Aan het eind van de middag hadden we een ‘Lecture’. Een docent vertelt dan wat bijvoorbeeld over de stad of over een ander onderwerp. Vandaag was het onderwerp ‘verhaal / story’. Wat is jouw verhaal en waarom is het een verhaal? De docent vertelde een verhaal over superhelden uit Londen tot andere legends. 😉 ’s Middags was het tijd om een presentatie te geven. Erg ingewikkeld was het niet en de docent was meer dan tevree.

Gitaar van Queen, gesigneerd mét handtekening van Freddie.

Gitaar van Queen, gesigneerd mét handtekening van Freddie.

Oud Bax-shop collega Vince is nog steeds in de stad, dus we meeten elkaar weer eens bij Waterloo Station. Bestemming van onze trip vanmiddag/avond: Hyde Park en Hard Rock Café! Uiteindelijk deze bestemming ook bereikt in de avondspits, al viel het wel mee. Het Hard Rock Café bevindt zich bij Regent’s Park en heeft daarnaast ook de bekende rock-shop, waar je de traditionele Hard Rock Café shirts kunt aanschaffen (20 pond). In deze buurt zit ook één van de bekendste high-class winkels van Londen, namelijk Harrods. Een iPhone van 5000 euro is daar normaal en er is voor ieder wat wils. Het wagenpark van de klanten stond buiten op straat geparkeerd. Van Ferrari tot Lamborghini tot Bentley’s. En ja, ook veel mensen / families die waarschijnlijk veel geld hadden te besteden. Terug naar Hard Rock Café, voor een stevige Legendary Burger. Aan de muren hangen gitaren, gouden platen, kledingstukken (van Prince, Iggy Pop, Elton John, Brian May, … … ). En jawel, dit is het allereerste Hard Rock Café ter wereld.

Om nog wat calorieën te verwerken, werd het nog tijd voor een avondwandeling naar de Royal Albert Hall. Vorige zomer bezocht ik daar een concert en het blijft een bijzondere locatie. Wie weet ga ik dit keer alsnog een bezoek brengen aan een concert. De avond eindigen we met een kort bezoek aan Piccadilly Circus by night. Vanuit daar ging ieder weer zijn eigen weg richting zijn/haar tijdelijke verblijf.

Elke blog wil ik weer afsluiten met een ‘Track of the day’. Vandaag is dat het nummer van Queen ‘Imagine’ Live at Hyde Park, London.

In English: 
Under construction …

The Track of the day’ is today: Queen ‘Imagine’ Live at Hyde Park, London. (see below).

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 Joris van Moort Fotografie

Thema door Anders Norén