Joris van Moort Fotografie

Day 9 Monday 8 August 2016

Royal Albert Hall

Royal Albert Hall

Deze zomer ben ik voor wederom voor twee weken in Londen (Groot-Brittannië) voor een zomercursus. De komende tijd zal ik zo nu en dan mijn verhalen delen in tekst en beeld. Vandaag dag 9.

This summer I am in London for a summerschool. (Mostly) every day I bring my story in text and visuals. Today, this is my ninth day in London.

(In English, I try, see below)

Maandag!
Hallo weekend! Ja ja. Het is voor mij nog steeds weekend. En voor je het weet, is de week weer voorbij en reis ik terug naar Nederland. Het is vandaag een normale maandag, al lijkt het in de straten van Londen weinig van te merken. Drukte alom. Het weer zit hem ook niet echt mee. De lange broek gaat weer aan en de korte broek mag weer in de kast, al laat de zon zich wel zo nu en dan zien. Aldus het weerpraatje.

Vanavond staat er een bezoek gepland aan …. Royal Albert Hall! Vorig jaar was ik er ook rond deze tijd en deze zomer geven ze weer concerten in het kader van BBC Proms. Dat is de enige activiteit wat gepland staat en ook vaststaat. De ochtend bestond uit uitslapen en de boel wat opruimen.

Vanmiddag eindelijk op pad gegaan. Eerst langs school mijn ticket te printen. Op de terugweg langs de Southbank, al waar Charlotte Campbell een setje weggaf aan het voorbijkomend publiek. De wind speelt echter parten vandaag, waardoor het fris aanvoelde. Daarna ben ik doorgereisd naar Covent Garden, en daarna nog langs Bond Street. Voor wie het nog niet weet.. in Bond Street zit een vrij grote muziekwinkel waar je lp’s, cd’s en aanverwanten kan aanschaffen voor redelijke prijzen.

Op naar de Royal Albert Hall! Deze karakteristieke concertzaal uit 1871 staat symbool voor bijzondere avonden. Denk aan Adele, Florence and the Machine, Led Zeppelin en Robbie Williams stonden al eens eerder hier op de planken.
Vanavond wederom een klassiek concert in het kader van BBC Proms, nr 32 in de serie van dit jaar. Deze show werd uitgevoerd door de volgende mensen en onderdelen:
Schoenberg – A Survivor from Warsaw 8’
Dutilleux – The Shadows of Time 30’
Mahler – Symphony No. 1 in D major 53’

Simon Russell Beale
 – narrator
Philharmonia Voices (men’s voices)
Philharmonia Orchestra
Esa-Pekka Salonen – dirigent conductor

De muzikale stukken, instrumentaal, hadden alles wat een muziekstuk nodig heeft. Heel veel dynamiek, van hard naar zacht en andersom en elk instrument van het Philharmonia Orchestra kwam aan bod en kreeg zijn spot. En het publiek was tijdens de show muisstil, maar als het applaus kwam, duurde dat ook minstens vijf minuten. Een mooie show dus. (verwacht dus hierbij geen lichtshow met vuurwerk en confetti e.d.)

Elke blog wil ik weer afsluiten met een ‘Track of the day’. Vandaag is dat het nummer Schoenberg – A Survivor from Warsaw 8′

In English: 
Under construction …

The Track of the day’ is today: Schoenberg – A Survivor from Warsaw 8′. (see below).

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 Joris van Moort Fotografie

Thema door Anders Norén