Joris van Moort Fotografie

London Day 18 Wednesday 5 August 2015

Notting Hill

Notting Hill

Deze zomer ben ik voor drie weken in Londen (Groot-Brittannië) voor een zomercursus. De komende tijd zal ik zo nu en dan mijn verhalen delen in tekst en beeld. Vandaag dag 18.

This summer I am in London for a summerschool. (Mostly) every day I bring my story in text and visuals. Today, this is the 18th day in London.

(In English, I try, see below)

Woensdag! Een lange schooldag voor de boeg vandaag. Een schooldag met voornamelijk grammatica en teksten lezen/schrijven. (van 11.55 am tot 6.30 pm). Gezien de drie weken in Londen bijna voorbij zijn, probeer ik de dagen nog te vullen met bezienswaardigheden die ik nog niet hebt bezocht, of nog graag wil zien.

Vanochtend de metro ingestapt en richting Notting Hill (Gate) vertrokken. Voor wie de naam/wijk Notting Hill niks zegt: In 1999 kwam de gelijknamige film Notting Hill uit met in de hoofdrollen Hugh Grant en Julia Roberts. Het grotendeel van de film is dan ook in deze plaats opgenomen. Voor een aantal andere scenes, zijn ze uitgeweken naar andere delen van Londen. Via een website kwam ik aan een plattegrond met plaatsen in Notting Hill waar ooit opnames waren, of waar bijvoorbeeld dé boekwinkel van Hugh Grant stond. Of zijn huis met dé blauwe deur. Tegenwoordig is Notting Hill meer gericht op de toerist, dan op het normale leven in de wijk. De souvenirwinkeltjes zijn op elke hoek van de straat te vinden, en er is dagelijks een markt in de Portobello Road, waar ook dé boekenwinkel van Hugh Grant zat). Ook de tattooshop waar 1 van de castmembers tijdens een wilde nacht een tattoo ging laten zetten in de film, bestaat nog steeds en is bijna dagelijks geopend.
Als Track of the day is vandaag de trailer van de film uit 1999 te zien. Ook een cover van Lenny Kravitz met ‘Ain’t no sunshine’ met daarin scenes uit de film.

Notting Hill

Notting Hill

Begin deze week kondigde EF weer een nieuw feestje aan, dit keer in Ministry of Sound. Een discotheek op loopafstand van ons ‘huis’. En kruipend naar huis dus. Het thema is Hawaii, maar daar verwacht ik naar de vorige keer niet zoveel meer van.

Elke blog wil ik afsluiten met een ‘Track of the day’. Vandaag is dat het nummer van Lenny Kravitz (cover) ‘Ain’t no sunshine’. (Zie hieronder voor het nummer). Ook staat vandaag een link met de trailer van de film erbij.

Notting Hill

Notting Hill

In English: 
Today, I had a long schoolday from 11.55 am to 6.30 pm. Classes with Grammar exercises and reading/write exercises. In the last days here in London, I will do a lot of activities and special things. Insite and outside the city.

In the early morning I visited Notting Hill. This place is famous, because in 1999, the movie Notting Hill was recorded in this place. Julia Roberts and Hugh Grant are the head castmembers. Now is Notting Hill a touristic place with a lot of souvenirshops.

Tonight is an EF party at Ministry of Sound, nearby our school and tubestation Elephant & Castle. It is a discotheek. The theme of the evening is Hawaii.

The ‘Track of the day’ is today: Lenny Kravitz (cover) ‘Ain’t no sunshine’. (see below). See also the movie trailer from Notting Hill.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 Joris van Moort Fotografie

Thema door Anders Norén