Joris van Moort Fotografie

London Day 20 Friday 7 August 2015

Charlotte Campbell

Charlotte Campbell

Deze zomer ben ik voor drie weken in Londen (Groot-Brittannië) voor een zomercursus. De komende tijd zal ik zo nu en dan mijn verhalen delen in tekst en beeld. Vandaag dag 20.

This summer I am in London for a summerschool. (Mostly) every day I bring my story in text and visuals. Today, this is the 20th day in London.

(In English, I try, see below)

Vrijdag! Vandaag is de laatste schooldag hier in Londen. Na 15 lesdagen neem ik hier afscheid van een stukje ‘geschiedenis’ wat voor altijd mee zal gaan. Aardige mensen, leuke klasgenoten en bovenal kan je er genoeg leren, als je dat ook zelf echt wilt.

Ik start de ochtend met een bezoek aan het Tate Modern. Ja, het is het zusje, of broertje van Tate Britain. Tate Britain is een groot robuust gebouw, waarin allerlei kunstobjecten ruim worden geëxposeerd. Met vijf etages een flinke collectie, al was er 1 etage niet gratis toegankelijk. Het begrip ‘kunst’ is zeer ruim, en dat moet je ook maar ruim nemen. Vandaag is dat weer eens duidelijk geworden, dat als je een dienblad neerlegt met daarop in het metaal gevormde appels en peren erop legt, dat dat kunst is en met een hekje in een museum staat. Waarom? Geen idee. Het is kunst. Na 45 minuten was het daarom ook weer mooi geweest, en was de uitgang snel gevonden.

Vandaag dus mijn laatste schooldag. Een middag met online oefeningen maken, en bij de laatste les voor vandaag, een presentatie geven over je land van herkomst. HEINEKEN Bier, kaas, dj’s als Armin van Buuren en Tiësto, fietsen en Amsterdam kwamen voorbij in de presentatie. Na een heuse fotosessie van wel 3 minuten en met een certificaat in de hand, verlaat ik het pand aan de Keyworth Street voorgoed.

Klas EF 2015

Klas EF 2015

Gisteren dus gemist, maar via Twitter liet ze weten dat Charlotte Campbell vandaag wel speelt. Dus op naar Southbank. (Dat is het gebied aan de voet van de London Eye, langs de Thames). Een singer/songwriter met eigen repetoire met tussendoor een aantal covers. Lewis Fieldhouse kwam daarna nog ff kijken en begon later aan zijn set. Onder het genot van een Burger met kip (ja, nog best gezond), kijkend naar de menigte die over Southbank slentert richting de London Eye. Hierna via de welbekende Big Ben weer teruggelopen naar ons ‘huis’.

Charlotte Campbell

Charlotte Campbell

Elke blog wil ik afsluiten met een ‘Track of the day’. Vandaag is dat het nummer van Charlotte Campbell ‘Songbird’. (Zie hieronder voor het nummer).

In English: 
Today, it was my last day at school. I met a lot of lovely people, make new friends and learned more from the English language. Before my last schoolday, I visited Tate Modern. Yes, it’s a brother/sister from Tate Britain. It is a big industrial building, with paintings and art objects. My question is: ‘What is art?’. An apple and a pear on a scale? After this cultural activity, back to school. After my last class, we went to Southbank (nearby London Eye). Singer/songwriter Charlotte Campbell was there and played her own lovely songs and many covers. (listen to the Track of the day), with a homemade chickenburger in the other hand. Singer/songwriter Lewis Fieldhouse was also available and played his songs. After a little walk through London Eye and Big Ben, we walked back home.

The ‘Track of the day’ is today: Charlotte Campbell ‘Songbird’. (see below).

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 Joris van Moort Fotografie

Thema door Anders Norén