Joris van Moort Fotografie

London Day 3 Tuesday 21 July 2015

London Eye

London Eye © Joris van Moort

Deze zomer ben ik voor drie weken in Londen (Groot-Brittannië) voor een zomercursus. De komende tijd zal ik zo nu en dan mijn verhalen delen in tekst en beeld. Vandaag dag 3. 
It feels also like an early morning…
Gisteravond was ons eerste feestje in de ZOO bar, bij Leicester Square. Het bleef echter bij een klein biertje, want de wekker stond toch redelijk vroeg. Zo hebben we gisteravond het nummer ‘Drank & Drugs’ proberen uit te leggen aan een Zweedse. Een Zweedse vertaling van de tekst is nog in de maak. 😉

Vandaag was de eerste lesdag. Een dag van 8.45 am tot 3.15 pm. ’s Ochtends en ’s  middags kregen we les over grammatica, luisteroefeningen, vocabulaire. Eigenlijk kwamen bijna alle facetten aan bod. Tussen de middag een verfrissend en gezond broodje zalm. De eerste lesdag loopt op zijn eind. De eerste lessen ogen wat simpel. Maar misschien komt het nog wel dat het niet zo simpel is.

Even weg van school. Even de toerist uithangen hier in Londen. En dat gaat prima. Met de metro naar Westminster, en vervolgens een rondje gelopen langs de London Eye, Westminster Abbey, om zo over de bruggen richting ‘huis’ te lopen, deels langs rivier de Thames.

Healthy

Healthy © Joris van Moort

Zodra de avond valt, lopen we richting Borough Market (wat in onze wijk Southwark ligt). Van donderdag tot zondag is er een foodmarkt, maar vanavond was het voornamelijk druk met zakenmensen die hun ‘afterwork’-borrel gaan drinken. Uiteindelijk komen we uit bij een woktentje, waar je voor nog geen 10 pond genoeg verse ingrediënten (courgettes, broccoli, taugé, noodles, zalm) waar je de hele avond vol van zit. Met een fikse wandeling voor de boeg, lopen we weer terug naar ons ‘huis’. Een healthy maaltijd dus 😉

Morgen een lange lesdag en misschien nog wel een feestje.

Elke blog wil ik afsluiten met een ‘Track of the day’. Vandaag is dat het eerder genoemde nummer van Lil Kleine en Ronny Flex ‘Drank & Drugs’.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 Joris van Moort Fotografie

Thema door Anders Norén