Joris van Moort Fotografie

London Day 7 Saturday 25 July 2015

Abbey Road Studios

Abbey Road Studios

Deze zomer ben ik voor drie weken in Londen (Groot-Brittannië) voor een zomercursus. De komende tijd zal ik zo nu en dan mijn verhalen delen in tekst en beeld. Vandaag dag 7.

This summer I am in London for a summerschool. (Mostly) every day I bring my story in text and visuals. Today, this is the 7th day in London.

(In English, I try, see below)
Het is weekend! Terwijl er in Nederland een zomerstorm aan de gang is, schijnt hier inmiddels de zon, na een dag regen. Vandaag geen school, dus genoeg tijd om de stad in te gaan. Eén van de dingen die ik graag wilde zien, was de ‘Abbey Road Studio’s’. In een buitenwijk van Londen, aan een drukke weg, ligt de o zo bekende ‘Abbey Road Studio’ met de welbekende zebrapad voor de deur. Voor diegene die het even is ontgaan: In de Abbey Road Studio’s nemen en namen bekende bands en artiesten albums op, zoals The Beatles, Pink Floyd en Oasis. (The Spice Girls hebben daar ook ooit opnames gemaakt, dat zal vast in hun hoogtijjaren zijn geweest). Het is misschien wat kort door de bocht, maar ik denk dat je als muziekliefhebber (ookal is er alleen een gebouw en een zebrapad) er een keer geweest moet zijn.

Abbey Road Studios

Abbey Road Studios

 

Disney

Disney

Na het bezoek aan deze befaamde studio, langs Oxford street geweest. Zo is daar nog een grote platenzaak gevestigd en ook de Disney Store. Er zitten in Londen verschillende brandstores van grote merken. Van de M&M’s store tot aan één van de grootste Primark winkels. En dat terwijl je voor elke 1 pond, 1.50 euro betaalt.
Straks is het weer tijd voor een feestje in een club.

Elke blog wil ik afsluiten met een ‘Track of the day’. Vandaag is dat het nummer van The Beatles ‘Come Together’. (Zie hieronder voor het nummer). Dit nummer stond op het album met de welbekende zebrapad hoes. De YouTube link is alleen met geluid, zonder videoclip. Dat hadden ze namelijk nog niet in 1969.

In English: 
Today, it’s weekend! No school and 24 hours of freetime. The sun is shining during the whole day. I went to Abbey Road Studios by tube (Underground station St. Johns). Information: Abbey Road Studios is a record studio. The Beatles, Pink Floyd and Oasis recorded her albums there. In 1969, The Beatles published his album ‘Abbey Road’ with songs called ‘Come Together’ and ‘Here Comes The Sun’. The albumcover is a pedestrian crossing with the members of The Beatles. Today, the pedestrian crossing is almost the famous albumcover all over the world.
After this music historical point, we visited Oxford Street. With brandstores as Disney and ADIDAS. In the evening, there was a little party.

The ‘Track of the day’ is today: The Beatles ‘Come Together’. It’s only audio without a videoclip.  (see below)

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 Joris van Moort Fotografie

Thema door Anders Norén