Joris van Moort Fotografie

London Day 8 Sunday 26 July 2015

Southwark

Southwark

Deze zomer ben ik voor drie weken in Londen (Groot-Brittannië) voor een zomercursus. De komende tijd zal ik zo nu en dan mijn verhalen delen in tekst en beeld. Vandaag dag 8.

This summer I am in London for a summerschool. (Mostly) every day I bring my story in text and visuals. Today, this is the 8th day in London.

(In English, I try, see below)
Het is weekend! Gisteren bracht ik een bezoek aan de Abbey Road Studios. Vandaag doe ik het rustig aan en was een rondje door de wijk al voldoende. Het weer zat trouwens ook niet mee.

The Sharf

The Shard

In onze ‘achtertuin’ staat The Shard. De grootste wolkenkrabber van Londen, met een hoogte van 310 meter. Én hij is 10 meter hoger dan de Eiffeltoren in Parijs. En dat dus allemaal in je eigen ‘achtertuin’. Een drankje drinken of een hapje eten op flinke hoogte is ook mogelijk, volgens de website. De wijk Southwark staat ook bekend om zijn skatepark.

Eerder vertelde ik al dat ik de komende weken verblijf op een éénpersoonskamer bij Residentie Manna Ash. Een prima kamer, voorzien van alle middelen voor een prima verblijf hier. Denk aan een douche, wc, bureau, WiFi, bed, stoel, kasten. En natuurlijk dat uitzicht op The Shard. Normaal wordt deze residentie gebruikt door studenten van de University of the Arts, London.

Elke blog wil ik afsluiten met een ‘Track of the day’. Vandaag is dat het nummer van Madness ‘Our House’. (Zie hieronder voor het nummer).

In English: 
Today, it’s weekend! No school and 24 hours of freetime. The sun is far away from here. Raining, raining, raining during the whole day. I walked a tour around the district. In our backyard, I see every morning, The Shard. The Shard is the highest skycraper from London with 310 meter. That’s 10 meter longer than the Eiffel Tower in Paris. If you want, you can drink or eat something on level 31 of the building.
A few days ago, I told you about the residence where I stay during this trip. Manna Ash is a student hire resident for students from the University of the Arts in London. At my room, there is a shower, toilet, WiFi, bed, chair and wardrobes.

The ‘Track of the day’ is today: Madness ‘Our House’.  (see below)

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 Joris van Moort Fotografie

Thema door Anders Norén