Joris van Moort Fotografie

Recensie: Clear Clamour – Observe The Outcome

Sterke start met eerste ep

Clear Clamour - Observe The Outcome

Clear Clamour – Observe The Outcome

De Goese band Clear Clamour mag zich sinds Bevrijdingsdag dé Zeeuwse Belofte van 2015 noemen. Met al een hoop prijzen op zak, kwam na hard werken de debuut ep uit in eigen beheer. Een ep met een verfrissend geluid, dat een goede toevoeging aan de Zeeuwse muziekscene zal zijn. In het voorjaar van 2015 heeft Clear Clamour niet stilgezeten. In de afgelopen maanden werkte de rockband onder leiding van zanger/saxofonist Stefan van der Harst aan een ep met vier zelfgeschreven nummers, opgenomen in de Re-amp studio’s in het Zeeuws-Vlaanderse Kapellebrug. Op 30 mei presenteert de band het resultaat met een heuse releaseparty in podium ’t Beest.

De muziek op de plaat doet het meest denken aan Toto, Dire Straits en the Eagles. De plaat opent sterk met de orgelgeluiden van toetsenist Pim de Jonge, gevolgd door de eerste drumbeats van het nummer ‘Criticism’. De combinatie van rock, funk, en blues zorgt voor het verfrissende geluid. De orgelsound blijft tijdens het gehele nummer de boventoon houden, maar is niet te dominant aanwezig en ebt langzaam maar zeker naar de achtergrond. Na het sterke intro, gaat het nummer op een rustige manier verder, waarna het vervolgens uitpakt tot een groots refrein, met het orgel- en gitaarriffje uit het intro erin verwerkt.

Het swingende ‘Reality’ is het tweede nummer op de ep, met daarin veel ruimte voor ronkende gitaren door de gitaristen Jens Kole en Maurits van der Harst. De track sluit heel rustig af met enkel pianoklanken.  Een prima uitgewerkt nummer, als het gaat om opbouw en dynamiek. Dit is van de vier ook wel het bekendste nummer van de band. Eerder is van dit nummer ook een videoclip geschoten. Ook bij het derde nummer van de plaat, ‘Why’, komt het geronk van de gitaren weer terug, met een goed uitgevoerde solo op saxofoon aan het eind van het nummer, wat weer precies in het straatje valt met de rest van de plaat. De titel van de ep, ‘Observe The Outcome’, komt uit het laatste nummer ‘Ambition’, wat ambitie betekent. Deze track is krachtig, heeft een goede opbouw met veel dynamiek wat het allemaal tot één geheel maakt.

Kortom: Een sterke start met alle ingrediënten voor een veelbelovende carrière. Een ep die prima bevalt tijdens het reizen of even tussendoor. Instrumentaal zit het prima in elkaar en er is veel aandacht besteed aan de dynamiek en opbouw van de tracks. De combinatie van rock, funk en blues zorgt voor een eigen identiteit. De titel ‘Zeeuwse Belofte’ maken deze muzikanten meer dan waar met deze ep.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 Joris van Moort Fotografie

Thema door Anders Norén