Joris van Moort Fotografie

Day 1 & 2 Sunday 31 July & Monday 1 August

© Joris van Moort

© Joris van Moort

Deze zomer ben ik voor wederom voor twee weken in Londen (Groot-Brittannië) voor een zomercursus. De komende tijd zal ik zo nu en dan mijn verhalen delen in tekst en beeld. Vandaag dag 1 en dag 2.

This summer I am in London for a summerschool. (Mostly) every day I bring my story in text and visuals. Today, this is my first and second day in London.

(In English, I try, see below)

Zondag! Terwijl het in Zeeland net het zonnetje achter de wolken verdwijnt, gaan de laatste items in mijn koffer. Een koffer, gevuld met wat kleding en de nodige items voor twee weken in de hoofdstad van Groot Brittannië.

De reis per trein verloopt voorspoedig. Vanaf Goes sta je in een mum van tijd (twee uur en drie kwartier) in Brussel. Vanuit Brussel start het tweede deel van mijn reis en reis ik met de Eurostar via Lille naar St. Pancras, Londen.
Een halfuurtje na aankomst in Londen, kom ik aan bij mijn EF-residentie. De rest van de avond spendeer ik in en rond mijn residentie, waarin ik de komende weken verblijf. EF (Education First)  is een organisatie, wat taalreizen op 40 verschillende locaties ter wereld aanbiedt. De komende twee weken ga ik dus ook naar school in Londen.

Maandag!
Na een korte nacht breekt de eerste schooldag aan hier in Londen. Met wat bewolking en motregen loop ik naar het station (Kings Cross) en pak vervolgens de metro om bij Waterloo Station uit te stappen. Een hele onderneming in de ochtendspits. Binnen een kleine 45 minuten ben ik op plaats van bestemming. Vandaag is de introductiedag. In de loop van de ochtend kregen we allerlei informatie om ons heen geworpen, wat gedurende de cursus belangrijk is om te weten.

De schooldag zit er alweer op rond lunchtijd. Tijd om de stad in te duiken. Een lunch bij fastfoodketen Five Guys werd uitgekozen als startpunt. Met een hamburger achter de kiezen lopen we richting The National Gallery. Een gebouw vol met schilderijen en kunstwerken van beroemde nationale en internationale schilders. Stuk voor stuk bijzonder. Het motregent nog steeds, maar dat geeft niet. We lopen door richting Oxford Street en Leicester Square. De M&M’s-shop krijgt een bezoek en wist ons met 4 etages vol met chocolade te verleiden. Met een korte wandeling door Chinatown scheiden we onze wegen en gaat ieder zijn eigen weg richting zijn / haar verblijfsadres.
De rest van de avond besteed ik na wat boodschappen te hebben gehaald, bij mijn residentie.

Elke blog wil ik weer afsluiten met een ‘Track of the day’. Vandaag is dat het nummer van Johnny Cash ‘Hey Hey Train’.

In English: 
Under construction …

The Track of the day’ is today: Johnny Cash ‘Hey Hey Train’. (see below).

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 Joris van Moort Fotografie

Thema door Anders Norén