Joris van Moort Fotografie

Day 3 Tuesday 2 August

Disney

Disney Store
© Joris van Moort

Deze zomer ben ik voor wederom voor twee weken in Londen (Groot-Brittannië) voor een zomercursus. De komende tijd zal ik zo nu en dan mijn verhalen delen in tekst en beeld. Vandaag dag 3.

This summer I am in London for a summerschool. (Mostly) every day I bring my story in text and visuals. Today, this is my third day in London.

(In English, I try, see below)

Dinsdag!
Vandaag is het typisch Brits weer.. al hebben ze het hier over de ‘British Summer’. Motregen tot fikse regenbuien tot droge periodes waarbij het zonnetje nét niet achter de wolken vandaan komt. Aldus het weerpraatje.
Na een korte wandeling en een reisje met het OV, ben ik aanbeland bij mijn school, in de buurt van Waterloo Station (het zuiden van Londen). Een nieuwe start, met nieuwe docenten en x aantal mede studenten, allen afkomstig uit verschillende landen uit Europa en de rest van de wereld.

’s Middags gaan we aan de wandel. Na een kort beraad, verlieten we (vier man sterk) het schoolgebouw en reisden we af naar de Tower Bridge. De Fransman in de groep, wilde deze graag eens in het echt gaan bewonderen. Zo gezegd, zo gedaan. Vanaf station London Bridge is het nog een paar meter lopen tot aan de rivierzijde, met een uitzicht over het zakelijk district aan de andere kant, inclusief Tower of London. Het blijven prachtige plaatjes. De wandeltocht ging verder, over de Tower Bridge, langs Tower of London, om uiteindelijk bij St. Pauls Cathedral uit te komen. Eén van de best (nu mindere) bewaarde hotspots, is het dakterras van het bijgelegen winkelcentrum. Vanuit daar heb je een mooi uitzicht op St. Pauls en het hele gebied eromheen. De wandeling ging nog een stukje verder, tot aan Oxford Street aan toe. Uiteindelijk keken we nog wat winkels, zoals Disney Store, Mark & Spencers, en nog wat souvenirshops.
De avond is inmiddels gevallen en de straten lopen voller, dan normaal lijkt het. De avondspits is begonnen. Een goede maaltijd later en ieder ging zijn eigen weg, terug naar zijn/haar tijdelijke verblijf.

Elke blog wil ik weer afsluiten met een ‘Track of the day’. Vandaag is dat het nummer van Coldplay ‘Cemeteries Of London’.

In English: 
Under construction …

The Track of the day’ is today: Coldplay ‘Cemeteries Of London’. (see below).

EF (Education First)
EF (Education First)  is een organisatie, wat taalreizen op 40 verschillende locaties ter wereld aanbiedt. Wil je meer info over EF en mijn ervaringen met deze organisatie? Vraag het gerust.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 Joris van Moort Fotografie

Thema door Anders Norén