Joris van Moort Fotografie

Day 4 Wednesday 3 August

De buurt Southwark

De buurt Southwark

Deze zomer ben ik voor wederom voor twee weken in Londen (Groot-Brittannië) voor een zomercursus. De komende tijd zal ik zo nu en dan mijn verhalen delen in tekst en beeld. Vandaag dag 4.

This summer I am in London for a summerschool. (Mostly) every day I bring my story in text and visuals. Today, this is my fourth day in London.

(In English, I try, see below)

Woensdag!
Vandaag is het typische Britse weer verdwenen. De zon schijnt! (en bleef de hele dag schijnen, totdat de avond viel en achter de wolken verdween). Aldus het weerpraatje.
Na een korte wandeling en een reisje met het OV, ben ik aanbeland bij mijn school, in de buurt van Waterloo Station (het zuiden van Londen). Vandaag weer een nieuwe dag school, waarbij we les kregen van en waarbij onze spreekvaardigheid en luistervaardigheid op de proef werden gesteld. Tussen de middag (ik had een uur lunchpauze) ben ik naar mijn buurt gelopen, waar ik vorig jaar tijdens mijn reis woonde (Zie blog). De buurt zelf is weinig verandert, ten opzichte van vorig jaar. De straten die waren opgebroken zijn volledig hersteld en het pand wat vorig jaar nog in de steigers stond, is in gebruik genomen en staat er, alsof er altijd al een pand had gestaan. Een broodje gehaald bij de bekende Pret á Manger om de hoek en daarna weer terug naar school.

De schooldag zit er rond 16.00 uur al weer op en oud-collega van Bax-shop.nl Vince is in Londen. Een goed moment om elkaar te meeten. Na een korte break bij Starbucks en een ijskoude Strawberry Frappuccino later, vertrokken we richting de Southbank, beter bekend als de buurt bij de London Eye, Shrek Adventures en SEA Life. Meestal zijn daar ook diverse singer-songwriters te vinden. Daar kom ik later nog op terug. We zetten de wandeling door langs de Thames, met zicht op Houses of Parlement en de Big Ben, om vervolgens door het park te lopen en een korte stop te maken bij Westminster Abbey. De toerist uithangen dus. Door naar Buckingham Palace, wat niet ver daar vandaan ligt.

Suicide Squad
De avond valt. We zetten de wandeling weer voor en lopen langs Piccadilly Circus. Alle toeristen hebben zich daar verzameld en wrongen zich door de straten. Uiteindelijk komen we uit bij Leicester Square, waar ook M&M’s, Nickelodeon en bioscoop ODEON gevestigd zijn. Het is daar een drukte van belang. Wat is er gaande? Een straat-act, of een ongeluk? Nee, geen van beiden. Het plein staat vol met beveiliging, politie en een aantal wagens van tv-studio’s en een aantal led-schermen. Even later horen we een hoop gegil, en zien we ook diverse led-schermen met daarop groots aangekondigd: Suicide Squad – European Premiere. (Bekijk hier de trailer) Van het hele spektakel zelf krijgen we niet zoveel mee, gezien het volstaat met hekken, omringt met zwart zeil en grote led-schermen, gericht naar het gebouw van de bioscoop. Op het scherm is daar wel dé man uit de film te zien: Will Smith. Er is een live-uitzending aan de gang en ze schakelen vanuit Londen naar diverse steden in Europa en in de wereld. Londen staat voor even in de belangstelling. De volledige cast is hier aanwezig, al blijft het een idee van de Nederlandse Polderglamour. Na een kwartiertje lopen we maar door. De hele uitzending kan je hier terugkijken. Het is een live-stream.

Ons oog valt op het restaurant ‘Bella Italia’. Een Italiaans restaurantketen, waarbij je voor redelijke prijzen kunt genieten van een pasta, pizza en salades. Pasta Carbonara staat ook op de menukaart ;). We hebben genoeg gewandeld en uiteindelijk nemen we de metro richting ‘huis’.

Elke blog wil ik weer afsluiten met een ‘Track of the day’. Vandaag is dat het nummer van Madness ‘Our House’ (Buckingham Palace live 2012 version).

In English: 
Under construction …

The Track of the day’ is today: Madness ‘Our House’ (Buckingham Palace live 2012 version). (see below).

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 Joris van Moort Fotografie

Thema door Anders Norén