Joris van Moort Fotografie

Day 8 Sunday 7 August 2016

Olympische Spelen park in Stratford, Londen

Olympische Spelen park in Stratford, Londen

Deze zomer ben ik voor wederom voor twee weken in Londen (Groot-Brittannië) voor een zomercursus. De komende tijd zal ik zo nu en dan mijn verhalen delen in tekst en beeld. Vandaag dag 8.

This summer I am in London for a summerschool. (Mostly) every day I bring my story in text and visuals. Today, this is my eighth day in London.

(In English, I try, see below)

Zondag!
Hallo weekend! Ja ja. Het is dan zo ver. En de Britten treffen het nog steeds met dit mooie weer. in de stad is het redelijk druk, al lijkt de grootste massa altijd op zaterdag te komen shoppen. De zon schijnt volop, dus de korte broek kan weer aan ;). Aldus het weerpraatje.

De planning van vandaag was nog niet helemaal rond en ik kom ook wat laat op gang. Geen planning is immers ook een planning. Er staat uiteindelijk toch nog wat leuks gepland. 😉 Aan het eind van de ochtend verlaat ik Kings Cross en duik ik het centrum in bij Regent Street. Winkels als Hamleys (die enorme speelgoedwinkel) en de Superdry winkel worden niet overgeslagen. Met de metro vervolgens doorgereisd naar de St. Pauls Cathedral en later door naar mijn eindbestemming Stratford. Hier ontmoet ik Vince. Dit is een enorm station, waar vele lijnen samenkomen en is vier jaar geleden opnieuw aangepakt. Waarom? Het volgende.
In 2012 vonden de Olympische Spelen plaats in Londen. Het Olympisch dorp met voetbalstation, zwembad (voor de watersport-wedstrijden) en dergelijke vonden plaats in Stratford en ligt op loopafstand van dit station. Vanmiddag, is er in het stadion een voetbalwedstrijd van West Ham United tegen Juventus. In het stadion waren 53.966 toeschouwers aanwezig die zagen dat Juventus won met 3-2 van West Ham United. Het publiek stroomde later dan ook in grote getalen richting de uitgang van dit park. Dit alles zeer gestructureerd onder toeziend oog van vele beveiligers, politie (te paard) en ander personeel. En de toeschouwers van de wedstrijd, bleven er allemaal rustig onder.

Op zoek naar die o zo bekende gekleurde ringen. Maar waar staan die? Ruim twee kilometer verder, aan de andere kant van het park staan ze op een helling opgesteld. De meeste Britten genieten van het mooie weer met een drankje en een hapje op een kleedje. Mooi om te zien dat dit park, na vier jaar nog steeds levendig is en nog steeds mensen weet te trekken. Er wordt in de omgeving hier nog genoeg gebouwd, dus aan animo geen gebrek.
Vanavond iets anders eten dan pizza. Dat was de enige doelstelling. Uiteindelijk bij een Steakhouse op Leicester Square uitgekomen. Pulled Pork stond op het menu en was prima te doen :). Later pakken we de metro en gaat ieder weer zijn eigen weg.

Elke blog wil ik weer afsluiten met een ‘Track of the day’. Vandaag is dat het nummer Chariots of Fire met in de hoofdrol Mr. Bean, live tijdens de openingsshow van Olympic Games 2012 in Londen.

In English: 
Under construction …

The Track of the day’ is today: Chariots of Fire with Mr. Bean, live at Olympic Games 2012 in London. (see below).
Link naar Video met Mr. Bean

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 Joris van Moort Fotografie

Thema door Anders Norén