Joris van Moort Fotografie

Schrijf een nieuwe intro

© Joris van Moort

Anouk,
Vrienden van Amstel Live 2015

Schrijf een nieuwe intro van een journalistiek interview (naar keuze). Zo luidde de opdracht. Een klein kunstje, dacht ik. Uit het blad OOR haalde ik een tof interview met Anouk en de rest kan je hieronder lezen.

Originele lead:
‘Eind juni 2014 beviel Anouk van haar vijfde kind, zoontje Sion Jethro. Enkele maanden eerder, in februari en maart, schreef ze de nummers voor haar nieuwe album Paradise And Back Again. Nummers die niets met haar zwangerschap te maken hebben en op het eerste gehoor ook niet direct met haar moederschap. In tegenstelling tot voorganger Sad Singalong Songs uit 2013, het verstilde, naar filmmuziek lonkende album rond haar Songfestivalcampagne te Malmö (negende met Birds), is Paradise And Back Again gevarieerd en energiek. Een interview.’

Herschreven lead:
‘I’m that true blond proud wigger. Born and raised in the suburbs’ is één van de vele kreten wat op het gloednieuwe album ‘Paradise And Back Again’ staat van Anouk. Kijkend naar het verleden en voornamelijk vooruit. Een album vol met soul, rock en pop met de kwaliteit die we van Anouk gewend zijn. De Haagse zangeres laat de criteria over het album voor wat het is: ‘Mensen halen eruit wat ze zelf willen horen.’ Een gesprek over haar leven als moeder, haar album en der uitspattingen en kreten in de afgelopen periode.’

 

Facts:

 • Originele lead uit het blad OOR. Nummer 962, editie 12, 2014.
 • Interview met Anouk, geschreven door Tom Engelshoven.
 • Er wordt gebruik gemaakt van een mengvorm, maar voornamelijk wordt de vraag-antwoord methode gebruikt.
 • Voor dit interview is gebruik gemaakt van een samenvattende lead. De lead geeft een samenvatting weer over de afgelopen periode tussen het voorgaande album en het net uitgebrachte album van Anouk.
 • Als hergeschreven lead heb ik gebruik gemaakt van een samenvattende lead en een anekdotische lead. Enkele citaten uit het interview en uit haar albumteksten komen hierin terug. 

Verder Bericht

Vorige Bericht

4 Reacties

 1. Mélody Robbers mei 22, 2015

  Jouw lead is zeker een verbetering voor het artikel

 2. Eilish (artisticstateofmind) mei 28, 2015

  Ik vind de lead die jij hebt geschreven een stuk sprekender. Het trekt me meer aan het artikel te lezen!

 3. Iris Dommanschet mei 29, 2015

  In jouw lead is het nog even afwachten over wie het gaat. Ook vroeg ik me af of ik een engels artikel te lezen zou krijgen. Verder; leuke lead! Leuker dan de vorige!

 4. Tarena Leidelmeijer mei 31, 2015

  Erg leuk en vlot geschreven. Spreekt een stuk meer aan dan de originele lead!

Laat een reactie achter

© 2021 Joris van Moort Fotografie

Thema door Anders Norén